Assam Direct Recruitment Grade III Exam Answer Key PDF 2022 – Assam Direct Recruitment Question paper 28th August

Assam Direct Recruitment Grade III Exam Answer Key PDF 2022 – Assam Direct Recruitment Question paper 28th August

Assam Direct Recruitment Grade III Exam Answer Key PDF 2022 – Check Exam Key
Organization Name Assam Government
Posts name Grade III
No of Posts 26441 posts
Exam date 28th August 2022
Type Of Exam Written Test (Offline)
Assam Direct Recruitment Grade III Answer Key 2022 Release Status To be released soon
Category answer key of Assam Direct Recruitment Exam
Job Location  Assam
Official Website https://sebaonline.org/

Assam Direct Recruitment Grade III Exam Answer Key PDF 2022

The Assam Direct Recruitment Grade-III Exam held on 28th August 2022. After the Exam, the answer key for the Grade III Exam will be released on its official website. Candidates who appeared for the exam can now check and download their Answer Key of Assam Direct Recruitment Grade III Exam PDF by following the simple steps given in this article.

We have shared all details of the latest Assam Direct Recruitment Grade III Exam Answer Key PDF 2022. Please do visit our website nerjobnews.com regularly to get the latest upcoming updates on Govt. Job, Private Sectors Job, and educational notifications.

Latest Updates:

শেহতীয়া চাকৰি নিযুক্তিৰ আপডেট, এডমিট কাৰ্ড ডাউনলোড,পৰীক্ষাৰ প্ৰস্তুতি, পৰীক্ষাৰ ফলাফল ইত্যাদিৰ বাবে আমাৰ Telegram Channelটো আৰু WhatsApp Groupটো Join কৰক

Assam Direct Recruitment Grade III Exam Answer Key

The Assam Direct Recruitment Grade III Exam Answer Key will be available for candidates who have appeared for the exam. The Assam Direct Recruitment questions and answers key will be available in PDF format and can be downloaded from the official website.

The answer key contains all the correct answers to the questions asked in the exam. Candidates can use the answer key to check their answers and calculate their score.

The Assam Direct Recruitment Grade III Exam was held on 28th August 2022. The results of the exam will be declared soon. Candidates who have qualified in the exam will be eligible for the post of Grade III.

Candidates who have appeared for the Assam Direct Recruitment Grade III Exam can check their results and download the answer key from the official website.

Assam Direct Recruitment Grade III Exam Answer Key PDF

1. The Assam Direct Recruitment Grade III Exam Answer Key PDF will be available soon online.
2. Candidates who have appeared for the exam can now download the answer key from the official website.
3. The answer key will help candidates to check their answers and calculate their scores.
4. Candidates who have qualified in the exam will be eligible for the next stage of selection.
5. The final selection will be based on the candidate’s performance in the interview.

How to Use the Assam Direct Recruitment Grade III Exam Answer Key

The Assam Direct Recruitment Grade III Exam Answer Key can be a useful tool for candidates who are preparing for the exam. The answer key can help candidates identify which questions they got wrong and which ones they got right. This can be helpful in terms of understanding the material better and improving performance on future exams.

To use the answer key, candidates should first download it from the official website. Once they have the answer key, they should go through each question and compare their answers with the correct answers given in the key. Candidates should note down which questions they got wrong and try to understand why they got those questions wrong. They can then use this information to improve their performance on future exams.

Assam Direct Recruitment Grade III Memory Based Unofficial Questions Answer

1. The capital of Peru?

Ans: Lima

2. Who is the Finance Minister as of January 1, 2022?

Ans: Nirmala Sitharaman

3. During whose reign did Huyen Chang come to Assam? (হিউৱেন চাং কাৰ ৰাজত্ব কালত অসমলৈ আহিছিল?)

Ans: Kumara Bhaskar Burma (কুমাৰ ভাস্কৰ বৰ্মাৰ দিনত )

4. How many members are on the volleyball team?

Ans: 6 players

5. How many states border Assam?

Ans: 07

6. Where is the H/Q of Stock exchange?

Ans: Mumbai, India

7. Which river does not come from the Himalayas?

Ans: Narmada

8. Where is the Assam Medical School?

Ans: Dibrugarh, Assam

9. What is the national tree of the state of Assam?

Ans: Dipterocarpus macrocarpus (Hollong)

10. GST was first introduced in which country?

Ans: France

11. How many district are there in Assam as per 31st march, 2022?

Ans: The State of Assam is divided into 35 Administrative Districts.

12. Which of the following is not present in Olympic Rings?

Ans: Orange is color which not seen in the Symbol of the Olympics.

13. In which temperature the density of water is maximum?

Ans: At 4oC, the density of water is maximum. Its value is 1000 kgm−3.

14. Density of water is maximum at?

Ans: around 4° Celsius

15. Who is the present finance minister of india?

Ans: The current Finance Minister of India is Nirmala Sitharaman.

16. 10 lakh crore first hit by which indian company?

Ans: Reliance Industries (RIL)

17. Where is Powa Mecca?

Ans: Bhelkar, Assam (Hajo)

18. Who is the present Finance Minister of Assam?

Ans: Ajanta Neog.

19. Swaraj party was started by?

Ans: 1 January 1923

20. which did not occur in 1919?

Ans: Partition Bengal

21. Ramsar beel of Assam is in?

Ans:?

23. Northen and Southern plain is divided by __ Hill

Ans: Vindhya range

22. Data transfer from one computer to another computer via

Ans: ?

25. Maximum Rajya Sabha seats in which State?

Ans: Uttar Pradesh (UP)

26. Gol Gumbaz is situated in?

Ans: Vijayapura

27. Which is naturally a Radioactive element?

Ans: Alpha Radiation

28. Right against discrimination is mentioned in which article?

Ans: Article 14

29. Northern and Southern plain is divided by hill?

Ans: Vindhyas

30. অলিম্পিক পতাকাত কোনটো ৰং অনুপস্থিত?
Ans: বেঙুনীয়া

31. “Swaraj is my birth right and I shall have it”. This quote given by-
Ans: Bal Gangadhar Tilak.

32. When was the second Battle of Panipath fought?
Ans: 1556

33.When was the NOTA option first introduce in legislative Assembly election?

Ans: 2013

34. Who was the first woman judge to be apponted to the supreme court of India?

Ans: Fathima Beevi

35. What was the main provision of the Rowlatt Act?

Ans: To arrest any person without a warrant.

36. In which year was the voting age reduced from 21years to 18 years?

Ans: 1989

37. In which year was the capital of India shifted from Calcutta to Delhi?

Ans: 1911

38. Where are the headquarters of the International Court of Justice?

Ans: The Hague

39. Bodoland Territorial Council was formed under which Shedule of the Constitution?

Ans: 6th Schedule

40. When was the Viceroy post formed changing Governor General?

Ans: 1858

41. Pakyong Airport is located in –

Ans: Sikkim

42. What is the common animal in all Harappan sites?

Ans: Unihorn Bull

43. Who was the commander during suhungmung and also the husband of Mula Gabhoru?

Ans: Frasengmung Borgohain

44. Which state does not share any boundary with Bangladesh?

Ans: Manipur

45. Find the odd one: Imphal, Itangar, Gangtok, Dimapur

Ans:Dimapur

46. ‘Lai Haraoba’ is a festival of which community?

Ans: Meitei

47. Kaziranga National Park does not share land with which district?

Ans: Morigaon

48. Which state does not share border with Assam?

Ans: Sikkim

49. Which is the highest Indian peak of the Himalayan range?

Ans: Kanchejunga

50. Which refinery has the oldest production unit?

Ans: Digboi Refinery

51. Which tributary of the Brahmaputra is situated in South Bank?

Ans: Dikhow

52. The 2021-22 Budget in Assam was presented by-

Ans: Ajanta Neog

53. Which new district was announced in January 2022?

Ans: Tamulpur

54. Which festival is celebrated in Kerala?

Ans: Onam

55. Which animal is not native to India?

Ans: Chimpanzee

56. Dornes are-

Ans: Unmanned Aerial Vehicles

57. ‘Malgudi Days’ is written by-

Ans: R.K. Narayan

58. The full form NEFA (former name of Arunachal Pradesh is-)

Ans: North-East Frontier Agency

59. The code for Telegraph was invented by-

Ans: Samuel Morse

60. Which is the National Tree of India?

Ans: Banyan

61. ‘Tirthankas’ are associated with which religion?

Ans: Jainism

62. Agenes Gonxha Bojaxhiu is the real name of –

Ans: Mother Teresa

63. Kangla Fort is located in which city?

Ans: Imphal

64. Which instrument is used to measure atmospheric pressure?

Ans: Barometer

65. ‘Carats’ is used to measure-

Ans: Gold

66. Sicence that studies forms of life from fossils is calles –

Ans: Palaentology

67. Which is not an operating system?

Ans: MS Office

68. Where is the headquarters of ‘Air Asia’ situated?

Ans: Kuala Lumpur

69. Who is the first actress in an Assamese movie?

Ans: Aideo Handique

70. What is the capital city of Argentina?

Ans: Buenos Aires

71. Who built th Gurudwara in Dhubri?

Ans: Guru Tegh Bahadur

72. Which is a UNECO World Heritage Site?

Ans: Manas National Park

73. Saraguri Chapori is the burial plae of-

Ans: Azan Pir

74. How many players kneel down in the game of Kho-kho?

Ans: Eight

75. Who is a football player?

Ans: Gilbertson Sangma

অধিক আপডেট অতি সোনকালে আহি আছে

Spread the love

Table of Contents

About Hiteswar

Check Also

CBSE CTET 2022 Notification – Online Apply for CTET December 2022

CBSE CTET 2022 Notification – Online Apply for CTET December 2022

CBSE CTET 2022 Notification  – Online Apply for CTET December 2022 Name of the Board …

Assam CEE Admit Card 2022 – Combined Entrance Examination

Assam CEE Admit Card 2022 – Combined Entrance Examination

Assam CEE Admit Card 2022 – Combined Entrance Examination Exam Name CEE 2022 Course Name …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close